סלט אטריות סובה עם טופו קריספי ורוטב חמאת בוטנים
- עדיאטנית

- לפני יום אחד (1)
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: לפני 4 שעות
יש מנות שנשארות איתך הרבה אחרי שהארוחה נגמרת.
את סלט אטריות הסובה הזה אכלתי כאן בתאילנד, בכמה ימים שלקחתי לעצמי רגע לפני שחזרתי לישראל. כמה ימים של שקט, לפני כל הטירוף, ובין כל הארוחות שטעמתי הייתה המנה הזו שפשוט לא יצאה לי מהראש.
אטריות סובה ללא גלוטן, המון ירקות פריכים, קריספי טופו מעל שנותן טעם ומרקם וכמובן עוד ערכים תזונתיים- ורוטב חמאת בוטנים עשיר, קרמי ומלא בטעמים, כזה שעוטף את הכול בצורה מושלמת.
כבר ידעתי שברגע שאחזור הביתה אני חייבת לשחזר אותה, ואחרי כמה ניסיונות במטבח זו בדיוק הגרסה שאני מכינה שוב ושוב. היא קלילה, משביעה, מושלמת לקיץ, נהדרת להכנה מראש, וכל ביס ממנה מחזיר אותי לרגע הקטן והרגוע הזה בתאילנד.

על תוכנית הליווי התזונתית שלי כבר שמעת?
תוכנית ליווי של 21 יום בה אנחנו עוברות יחד לבית בריא וטעים יותר!
סרטוני הדרכה תזונתיים, סרטוני מתכונים חדשים, הרצאות במגוון נושאים, וליווי אישי יומיומי-
-מצרכים-
1 חבילת אטריות סובה ( 250 גרם)
חצי כרוב סגול
1/2 בצל סגול
1 גזר
10-15 עלי נענע אפשר גם בצל ירוק/ כוסברה לטופו-
300 גרם טופו במרקם קשה
1 כף שמן זית
1 כף קורנפלור
1 כפית מכל תבלין- פפריקה מתוקה, כמון, כורכום, מלח
לרוטב-
2 כפות סויה
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
1 כף שמן שומשום
1 שן שום מגורדת
1 כף סילאן/ מייפל/ דבש
2 כפות ג'ינג'ר מגורד
מיץ מחצי לימון
1/4 כוס מים בערך
אפשר להוסיף צ׳ילי אם רוצים

-הכנה-
מבשלים את אטריות הסובה לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים מיד לקערה עם מים וקרח כדי לעצור את הבישול ולשמור על המרקם שלהן. משהים כמה דקות ואז מסננים היטב.
מפוררים את הטופו בידיים ישירות לקערה לפירורים קטנטנים. מוסיפים קורנפלור, פפריקה, כמון, כורכום ומלח ומערבבים היטב עד שהטופו מצופה בתבלינים.
מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים את הטופו עד שהוא מזהיב ופריך. לחלופין, אפשר להכין באייר פרייר כ־15–20 דקות ב־200 מעלות, עד להזהבה.
פורסים דק את הכרוב הסגול, הבצל הסגול והגזר. קוצצים גם חופן עלי נענע.
בקערה או בצנצנת מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב: סויה, חמאת בוטנים, שמן שומשום, שום, סילאן (או מייפל או דבש), ג'ינג'ר, מיץ לימון והמים. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט מים. אפשר להוסיף גם מעט צ'ילי למי שאוהב חריפות.
בקערה גדולה מערבבים את אטריות הסובה, הירקות, הנענע הקצוצה והטופו. מתחילים עם 3–4 כפות מהרוטב, מערבבים היטב ומוסיפים עוד לפי הטעם.
להגיש עם חופן סוטנים קצוצים ופלח לימון.
אפשר לשמור את הרוטב בצנצנת סגורה במקרר עד כשבוע, כך שתמיד יהיה מוכן לסלטים, אטריות או ירקות.
מגישים מיד או שומרים במקרר. אחרי כחצי שעה הטעמים נספגים והסלט אפילו טעים יותר.




תגובות